3 Ιουν. 2019

"Χαμηλές" πτήσεις του Αρκά

Αγαπημένε μου Αρκά,

 

Δεν είμαι από αυτούς που γυρνούν την πλάτη σε έναν διανοητή όπως είσαι εσύ. Ομολογώ ότι πέρασε ατελείωτες ώρες συντροφιά με τις χαμηλές πτήσεις που με συντρόφευσαν στα φοιτητικά μου χρόνια. Τώρα τελευταία είμαι πολύ στενοχωρημένος μαζί σου. Κι ο λόγος είναι το τελευταίο σου δημιούργημα που αφορά τον Πρωθυπουργό. Φυσικά, κάθε κριτική είναι ευπρόσδεκτη και, προσωπικά μιλώντας, θα ήμουν ο τελευταίος που θα σε έψεγα γι' αυτό.

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα που πλανάται: γιατί τώρα; Γιατί τώρα έπρεπε να ασχοληθείς τόσο φανερά με μια δρυμία κριτική του κυβερνώντος κόμματος, ιδίως όταν πρόκειται για μια στάση που δεν κράτησες ποτέ στο παρελθόν. 

Επειδη είμαι πλέον 40 και βάλε χρονών και όχι κανένας πιτσιρικάς, είμαι σε θέση να σού θυμίσω μερικά γεγονότα του παρελθόντος στα οποία θα μπορούσες να ασκήσεις κριτική αλλά δεν το έκανες εν τέλει. Παρόλο που και τότε αναρωτιόμουν τον λόγο, σεβάστηκα την απόφασή σου αυτή, θεωρώντας πως θες να είσαι πέρα και πάνω από την τετριμμένη καθημερινότητα. Πάμε;

1. Σωρηδόν κρυφά δάνεια για να γίνονται διορισμοί και να πληρώνονται συντάξεις 2. Κλοπή των ασφαλιστικών ταμείων 3. Ίμια 4. Οτσαλάν 5. S-300 6. Τεράστιες πυρκαγιές και στη συνέχεια έκταση για δόμηση 7. Χρηματιστήριο 8. Υποβρύχια 9. Σκάνδαλο Siemens 10. Δομημένα ομόλογα 11. Υπερκοστολόγηση φαρμάκων 12. PSI 13. Διορισμός Πρωθυπουργού 14. Είσοδος στα μνημόνια 15. Ουσιαστική κατάργηση της νομοθετικής διαδικασίας 16. Πτώχευση του λαού 17. Brain Drain

Εδώ σταματώ. 

Σε όλον αυτό τον ορημαγδό σκανδάλων και κακοδιαχείρισης του δημοσίου εσύ, αγαπημένε μου Αρκά, δεν βρήκες να αρθρώσεις μισή λέξη. Γιατί τώρα λοιπόν; Αν μού απαντήσεις ότι τώρα πιάσαμε πάτο, θα σού πω πως γνωρίζεις πολύ καλά πως δεν είναι έτσι τα πράγματα. μπορεί να πείθεις κάποιον που γεννήθηκε, ας πούμε, το '90, αλλά όχι εμάς που ζήσαμε και φάγαμε στη μάπα το διεφθαρμένο διπολικό σύνδρομο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 

Αν όμως όντως έχεις πειστικά επιχειρήματα, θα 'θελα πολύ να μας τα εκφράσεις μήπως και μας ξεφύγει κάτι. 

Σαν τελευταίο σχόλιο θέλω να πω τούτο. Δεν θέλω να πιστέψω ότι έγινες όργανο της ανασύστασης του παλιού κομματικού κατεστημένου. Ότι χτυπούσες ανηλεώς τον Πρωθυπουργό επειδή κάποιοι σού είπαν να το κάνεις. 

Οφείλεις να ξεκαθαρίσεις τη θέση σου σε εμάς τους παλιούς αναγνώστες σου τουλάχιστον.

Φιλικά, Δάκης